Tsipras: Premise pentru ieșirea Greciei din criză vor apărea peste 4 ani

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaGreek Prime Minister Alexis Tsipras during the plenary meeting of the 19th St. Petersburg International Economic Forum 2015.
Greek Prime Minister Alexis Tsipras during the plenary meeting of the 19th St. Petersburg International Economic Forum 2015. - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul prezentării în Parlament a declarației programatice, Alexis Tsipras a declarat că Guvernul va îndeplini acordurile cu creditorii, dar intenționează și să desfășoare reforme.

CHIŞINĂU, 6 oct – Sputnik. Guvernul Greciei a primit mandatul nu doar pentru îndeplinirea acordului cu creditorii, dar și pentru desfășurarea unor reforme radicale. Astfel, în patru ani Grecia va lăsa criza în urmă, a declarat prim-ministrul țării, Alexis Tsipras.

Yunanistan Bayrağı - Sputnik Moldova
Parlamentul Greciei a votat pentru acordul cu creditorii

„Refacerea stabilității financiare, restabilirea creșterii economice, diminuarea considerabilă a datoriei de stat, schimbarea radicală a managementului de stat, lupta cu evaziunea fiscală, cu corupția și birocrația sunt sarcini de primă importanţă, realizarea cărora reprezintă singura soluție pentru ieșirea de sub captivitatea de durată a memorandumurilor. Am primit un nou mandat de guvernare a Greciei cu intenția de a munci mult, de a depăși greutățile, pentru ca spre sfârșitul a patru ani de aflare la putere să creăm premise pentru o nouă Grecie, care va lăsa în urmă criza și memorandumurile, care va relua dezvoltarea”, a spus Tsipras, în cadrul declarației programatice din Parlament.

„În locul unei rețete neoliberale eșuate, noi propunem modelul unei coeziuni sociale. Trebuie să fie pusă baza unui nou model economic și de dezvoltare”, a declarat premierul Greciei.

Fluxul de știri
0