Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fostul comandant al Bazei de aviaţie poate ajunge în puşcărie

© Sputnik / army.mdAviaţia militară a RM
Aviaţia militară a RM - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul comandant al Bazei de aviaţie a Armatei Naţionale a prejudiciat bugetul armatei cu peste 40 de mii de lei.

CHIŞINĂU, 6 oct – Sputnik. Procuratura militară Bălţi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a fostului comandant al Bazei de aviaţie a Armatei Naţionale, în grad de colonel, pentru comiterea abuzului de serviciu şi delapidarea averii străine. 

Armata naţională - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Relaţiile neregulamentare în Armata Naţională, în vizorul procurorilor

Procurorii au stabilit că în anii 2014 — 2015, inculpatul, fiind persoană cu funcţie de răspundere, a transmis ilegal în folosinţă unei persoane civile patrimoniul militar din dotare — staţia electrică mobilă — în valoare de 40 de mii 332 de lei.

Peste un an, colonelul a înstrăinat patrimoniul militar aceleiaşi persoane, la un preţ de 12 mii de lei, banii însuşindu-i în scopuri personale.

Prin aceste acţiuni, potrivit procurorilor, inculpatul a prejudiciat statul în proporţii considerabile. Fiind audiat de procurori, militarul şi-a recunoscut parţial vina. Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, colonelul riscă o pedeapsă de până la 6 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0