Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Comisia pentru selectarea guvernatorului BNM se va întruni marți

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reprezentanții fracțiunilor parlamentare, ai mediului academic și din domeniul bancar, experți independenți și reprezentanți ai societății civile vor desemna criteriile de selectare și termenele de înaintare a cererilor.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Prima ședință a comisiei de organizare a concursului public privind selecta candidaților la funcția de guvernator al BNM, va avea loc marți.

Spicherul Andrian Candu a dispus la 2 octombrie formarea respectivei comisii. Aceasta a fost instituită pentru a fi asigurată transparența procesului de selectare și a condițiilor egale pentru toți aspiranții la funcţie. Criteriile de bază în cadrul selectării vor fi calitățile profesionale și onestitatea candidaților.

Dorin Drăguţanu, guvernatorul BNM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Drăguţanu şi-a dat demisia

Din comisie fac parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, ai mediului academic, din domeniul bancar, experți independenți și reprezentanți ai societății civile, La prima ședință vor fi stabilite criteriile de selectare și data până la care candidații vor putea depune cererile de participare la concurs.

Guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, și adjunctul său, Marin Moloșag, și-au dat demisia la 21 septembrie. Motivul acestui pas, potrivit lui Drăguțanu, a fost presiunea politică. În prezent, ambii administratori continuă să-și exercite atribuțiile până la desemnarea unei noi conduceri a BNM.

Fluxul de știri
0