Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Orașului ar putea fi transferată din PMAN

© Sputnik / Miroslav RotariОколо трех тысяч сторонников собрала в центре Кишинева платформа DA.
Около трех тысяч сторонников собрала в центре Кишинева платформа DA. - Sputnik Moldova
Abonare
Deja de o lună, în centrul capitalei au loc proteste. Din acest motiv, Ziua Orașului Chișinău ar putea să nu mai fie sărbătorită în Piața Marii Adunări Naționale.

CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Festivităţile dedicate Hramului Orașului ar putea fi transferată anul acesta din PMAN în scuarul Catedralei sau pe strada pietonală Diordiță, dacă locul tradițional al sărbătorii – Piața Marii Adunări Naționale – va fi ocupat în continuare de protestatari, a declarat luni la ședința serviciilor municipale Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului.

Ion Sula - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ion Sula: PMAN este principalul loc pentru Ziua vinului

”În funcţie de modul în care se vor derula evenimentele, avem la dispoziție trei locații – PMAN, scuarul Catedralei sau strada pietonală. Nevom limita în acest an la orchestra fraților Advahov. Cred că în situația actuală va fi suficient”, a spus primarul.

Lucia Culev, șeful departamentului municipal al culturii a precizat că Ziua Orașului coincide în acest an cu jubileul de 10 de activitate a orchestrei fraților Advahov. ”Ei sunt eroii principali ai acestei sărbători. Ei îşi vor invita colegi renumiţi din România și vor organiza un show împreună cu mai mulți artiști din Republica Moldova”, a spus Culev.

Chișinăul va marca în acest an 579 de ani de la fondare. Sărbătoarea va avea loc la 14 octombrie.

 

 

Fluxul de știri
0