Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Sula: PMAN este principalul loc pentru Ziua vinului

© Sputnik / Мирослав РотарьIon Sula
Ion Sula - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare susţine că din cauza protestatarilor care au ocupat PMAN, poate fi compromisă Ziua naţională a Vinului.

CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) rămâne principalul loc unde poate fi organizată Sărbătoarea naţională “Ziua Vinului”, a declarat miercuri ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), Ion Sula. 

Вино - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Expert: Ziua vinului este o sărbătoare care nu trebuie anulată

„Din punct de vedere logistic şi al experienţei anterioare, un alt loc va crea impedimente logistice şi nu va putea face faţă miilor de turişti. PMAN rămâne principalul loc unde poate fi organizat acest eveniment”, a declarat ministrul.

Sula a precizat că vinificatorii au avut o şedinţă la care şi-au exprimat poziţia de a nu participa la organizarea acestui eveniment din cauză că PMAN este ocupată. 

Виноградники в Молдавии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Federaţia Turismului propune o soluţie de compromis pentru Ziua vinului

„Dacă PMAN va fi eliberată, atunci cu siguranţă vom organiza evenimentul. MAIA nu a discutat cu protestatarii”, a dclarat ministrul adăugând că are informaţia potrivit căreia protestatarii nu vor elibera PMAN.

Vinificatorii din Moldova au decis să nu organizeze în acest an Sărbătoarea naţională “Ziua Vinului”. Cauzele care stau la baza acestei decizii sunt situaţia grea din ţară, dar şi faptul că Piaţa Marii Adunări Naţionale este ocupată de protestatari. Decizia finală va fi luată joi, 17 septembrie, în cadrul şedinţei comisiei republicane de organizare a Sărbătorii naţionale „Ziua Vinului” care va avea loc la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Ziua naţională a vinului a început să fie sărbătorită din anul 2001, la finele primei săptămâni a lunii octombrie.  Până în prezent nici o ediţiei a acestui eveniment nu a fost anulată. 

 

Fluxul de știri
0