Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAIA a lansat un centru de consultanţă pentru agricultori

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaТелефоны, telefon
Телефоны, telefon - Sputnik Moldova
Abonare
Fermierii şi cei interesaţi de agricultură vor putea să se adreseze la un centru de apel creat de MAIA, pentru a obţine informaţii relevante, referitoare la agricultură.

CHIŞINĂU, 2 oct – Sputnik. Vineri a fost lansat un centru de apel destinat fermierilor, a anunţat serviciul de presă al Ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Potrivit sursei, este vorba despre „Centrul de Apel, care va fi un instrument de comunicare la distanță și va oferi informații și consultanță în domeniul agroindustrial, la numărul de telefon  +373 (22) 50 20 20, în zilele de luni până vineri, între orele 08:00-17:00”.

Piersici, agricultura - Sputnik Moldova
Streleţ: Guvernul nu mai are datorii la plata subvenţiilor în agricultură

Acest instrument a fost prezentat de către ministrul de resort, Ion Sula şi de către Grigore Porcesu, Director Adjunct al Agentiei Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

În comunicatul ministerului se spune că solicitanții vor beneficia de asistență informațională oferită de către operatori calificați, bine instruiți și responsabili din cadrul Î.S. „Centrul Informațional Agricol”, iar echipa de operatori garantează un nivel înalt de asistenţă prin asigurarea suportului telefonic tuturor cetățenilor.

Sursa a mai menţionat că scopul principal al Centrului de Apel este de a oferi fermierilor, precum şi tuturor celor interesați, informații utile, dar şi răspunsuri la întrebările ce vizează sectorul agricol, cum ar fi:

— masurile de subvenționare și documentele aferente procesului de subvenționare în agricultură;

— proiecte de finanțare a sectorului agroalimentar;

— agricultura ecologică;

— identificarea şi trasabilitatea animalelor;

— animalele de prăsilă;

— înregistrarea soiurilor de plante în catalog;

— testarea soiurilor de plante;

— informații privind produsele de uz fitosanitar;

— operațiuni privind arenda terenurilor;

— înregistrarea utilajului agricol etc.

 

Fluxul de știri
0