Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rolul listelor electorale, discutat la Chişinău

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
La Chişinău se vor desfăşura lucrările conferinţei post-electorale ”Rolul listelor electorale în asigurarea unui proces electoral corect şi transparent”.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC), în colaborare şi cu suportul Consiliului Europei, organizează conferinţa post-electorală ”Rolul listelor electorale în asigurarea unui proces electoral corect şi transparent”. Evenimentul se va desfășura în zilele de 5-6 octombrie. 

Republica Moldova
OSCE: alegerile în RM, legale, corecte, dar mai există neajunsuri

Conferința are drept scop analiza modului de organizare și desfășurare a alegerilor locale generale din 2015, potrivit CEC. Evenimentul va reuni experți naționali și internaționali care au făcut parte din misiunile de observare a scrutinului, judecători, persoane care au activat în cadrul organelor electorale, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, ai concurenților electorali, instituțiilor mass-media, ai societății civile, precum și parteneri de dezvoltare ai CEC.

Participanții vor lucra în grupuri de lucru, iar discuțiile se vor axa pe subiecte precum rolul listelor electorale în asigurarea unui proces electoral corect și transparent, transparența în procesul finanțării campaniilor electorale și a partidelor politice, confirmarea legalității alegerilor și validarea mandatelor aleșilor locali.

Experții internaționali trimiși de Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al (OSCE/BIDDO) al Organizației pentru Securitate și Cooperare din Europa și Congresul Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei vor prezenta concluziile și recomandările observatorilor formulate în urma monitorizării alegerilor locale generale din iunie 2015.

Fluxul de știri
0