Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Simpozion dedicat salvării şi valorificării patrimoniului cultural, la Chişinău

© Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor din Republica MoldovaConac, restaurare, Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova
Conac, restaurare, Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Arheologi, istorici, arhitecţi, restauratori, specialişti în domeniul studiului artelor discută în cadrul unui simpozion ce se desfăşoară la Academia de Ştiinţe a Moldovei despre salvarea şi valorificării patrimoniului cultural.

CHIŞINĂU, 2 oct, Sputnik. Vineri, la Chişinău se desfăşoară Simpozionul Internaţional „Monumentul. Tradiţie şi viitor”. Evenimentul a ajuns la a XVII-a ediţie. Organizatorii acestuia sunt Institutul Patrimoniului Cultural al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, România.

Ministerul Economiei - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Industriile culturale, valorificate în Moldova

Organizatorii şi-au propus să contribuie prin acest eveniment la punerea în valoare a obiectelor de  patrimoniu, să sensibilizeze societatea şi instituţiile statului, dar şi cele private, în gestiunea cărora se află monumentele, în legătură cu soarta acestora, a declarat pentru Sputnik secretarul ştiinţific al Institutului Patrimoniului Cultural, doctor în studiul artelor şi conferenţiar cercetător, Liliana Condraticova.

Dânsa a subliniat că în cadrul evenimentului de vineri accentul va fi pus pe schimbul de opinii şi experienţă la capitolul valorificarea ştiinţifică, salvgardarea şi promovarea patrimoniului. Un alt obiectiv, potrivit organizatorilor, este educaţia societăţii pro şi prin patrimoniu.

Serviciul de presă al AŞM precizează că ediţia curentă a Simpozionului se va desfăşura în patru secţiuni: „Viaţa monumentelor laice –  istorie, arhitectură, arheologie”, „Viaţa monumentelor religioase”, „Arhitecţi  în an aniversar”, „Tehnici şi tehnologii de restaurare”.

La simpozion vor lua cuvântul arheologi, istorici, arhitecţi, restauratori, specialişti în domeniul studiului artelor din Republica Moldova şi România.

Fluxul de știri
0