Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Industriile culturale, valorificate în Moldova

© Sputnik / Ministerul EconomieiMinisterul Economiei
Ministerul Economiei - Sputnik Moldova
Abonare
Tudor Copaci: valorificarea potenţialului industriilor culturale şi creative va contribui la dezvoltarea economică a țării.

CHIŞINĂU, 25 iunie – Sputnik. Ministerul Economiei susţine creșterea întreprinderilor mici şi mijlocii din toate sectoarele economiei, inclusiv a celor din industria creativă, care are un potențial important de dezvoltare, a declarat viceministrul Economiei, Tudor Copaci, la deschiderea seminarului regional privind potenţialul sectoarelor culturale şi creative din ţările Parteneriatului Estic, desfășurat la Chișinău.

Copaci a subliniat importanţa dezvoltării potenţialului IMM-urilor din sectoarele culturale şi creative. El a declarat că, în comun, cu Ministerul Culturii va stabili colaborări în vederea implementării programelor de susţinere a antreprenoriatului, parteneriatele publice private.

“Utilizarea creativităţii artistice în afaceri sustenabile şi promovarea antreprenoriatului în domeniul industriilor culturale şi creative va avea un impact pozitiv nu doar asupra dezvoltării economice, dar şi asupra promovării culturii naţionale. Micii întreprinzătorii, artiştii, oamenii de creație, au un rol important în modernizarea țării, de aceea trebuie să susţinem şi să dezvoltăm potenţialul acestui sector”, a afirmat Copaci.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a declarat că este important ca, în primul rând, să fie create toate mecanismele explorării potenţialului cultural în sectorul industrial şi antreprenorial.

Seminarul va dura două zile, timp în care participanţii vor discuta despre potenţialul, provocările cu care se confruntă industriile de creaţie şi modalităţile de susţinere a dezvoltării sectoarelor culturale din regiune, pe platforma mai multor grupuri de lucru şi mese rotunde. 

Programul UE „Europa Creativă” este dedicat susţinerii domeniilor creative, culturii şi audiovizualului şi are un buget de circa 1,5 miliarde de euro.


Fluxul de știri
0