Liderii „cvartetului normand” vor avea prima întrunire de după 12 februarie

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaПереговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске
Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
În marja summit-ului, vor avea loc un şir de întâlniri bilaterale. Preşedintele FR se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel şi cu liderul francez Francois Hollande. O întâlnire separată cu Petro Poroșenko nu este prevăzută.

CHIŞINĂU, 2 oct – Sputnik. Liderii „cvartetului normand” (Rusia, Ucraina, Franţa, Germania) se vor întruni în capitala franceză pentru prima dată după 12 februarie, pentru a discuta situaţia din Ucraina şi a găsi soluţii pentru  consolidarea păcii în estul ţării. Pe agenda summit-ului figurează chestiunea privind desfăşurarea alegerilor în Donbas, retragerea forţelor armate dincolo de linia de demarcaţie, asigurarea accesului observatorilor OSCE şi altele.

Переговоры в «нормандском формате» - Sputnik Moldova
Rusia
FR propune organizarea unei întrevederi a șefilor MAE în formatul normand

Președintele FR  Vladimir Putin va fi primit de gazda summit-ului, preşedintele francez François Hollande. El se va întâlni şi cu cancelarul german Angela Merkel, pentru a discuta, potrivit unor surse, subiectul sirian. După cum a anunţat anterior consilierul preşedintelui rus, Iurii Uşakov, o întâlnire separată cu Poroşenko nu este planificată.

„Timpul ne presează. Trebuie să lucrăm la cel mai înalt nivel, să încercăm împreună să găsim căi de eliminare a obstacolelor”, pentru ca acordurile Minsk-2 să fie aplicate în mod real până la sfârșitul lunii decembrie, a precizat o sursă diplomatică franceză, citată de AFP.

Acordurile de la Minsc, încheiate  la 12 februarie în capitala belarusă, includ un şir de măsuri menite să ducă la încetarea focului în estul Ucrainei.

Fluxul de știri
0