Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

FR propune organizarea unei întrevederi a șefilor MAE în formatul normand

© Flickr / MFA RussiaПереговоры в «нормандском формате»
Переговоры в «нормандском формате» - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia a propus să fie organizată în următoarele 12 zile o întrevedere a miniștrilor de externe în „format normand” cu privire la situația din Ucraina, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de externe al FR.

 

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Rusia a propus să fie organizată în următoarele 12 zile o întrevedere a miniștrilor de externe în „format normand” cu privire la situația din Ucraina, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de externe al FR.

„Ca o continuare a discuției telefonice a președintelui nostru cu președintele (Ucrainei, Petro) Poroșenko, apoi cu președintele (Franței, François) Hollande și cancelarul (RFG, Angela) Merkel, noi am propus, pentru a sublinia importanța problemei ce constă în realizarea unei înțelegeri între toți participanții acordurilor de la Minsk și a găsi o cale de depășire a obstacolelor apărute în calea acestora, să fie o organizată în următoarele 10 – 12 zile o întrunire a miniștrilor de externe în „format normand”: Rusia, Ucraina, Franța, Germania”, a declarat Lavrov în luarea sa de cuvânt în cadrul Institutului de Stat de Relații Internaționale din Moscova.

„Așteptăm răspunsul pozitiv al partenerilor noștri”, a precizat ministrul.

 

Fluxul de știri
0