Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A început procedura de alegere a guvernatorului BNM

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului a creat o comisie care se va ocupa de organizarea și desfășurarea concursului de desemnare a guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei.

CHIȘINĂU, 2 oct — Sputnik. Pentru a asigura transparența procesului de selectare a candidaților la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, precum și o competiție egală, bazată pe criterii de integritate și profesionalism, președintele Parlamentului Andrian Candu, a inițiat procedura de creare a unei comisii pentru organizarea concursului public privind selectarea candidaților la această funcție.

Dorin Drăguţanu, guvernatorul BNM - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Drăguţanu şi-a dat demisia

Din componența comisiei vor face parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, societății civile, mediului academic, dar și reprezentanți ai mediului bancar profesional și experți independenți. În calitate de observatori vor fi invitați reprezentanți ai organizațiilor internaționale și corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Prima întrunire a comisiei va avea loc la începutul săptămânii viitoare, când va fi stabilită modalitatea de lucru, criteriile de selecție și termenul până la care pot fi depuse CV-urile.

Fluxul de știri
0