Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: datele despre victime civile au apărut până la atacul FA ale FR în Siria

Abonare
Rusia este pregătită să înfrunte atacurile informaționale legat de operațiunea militară aeriană în Siria, a declarat președintele FR, Vladimir Putin, comentând informația potrivit căreia ar exista victime în rândurile populației civile după atacurile asupra poziţiilor SI.

CHIȘINĂU, 1 oct — Sputnik. Președintele FR, Vladimir Putin, a declarat că informația privind victimele în rândul populației civile din Siria a apărut înainte ca avioanele rusești să se ridice în aer.

„Cât despre tot soiul de informații din mass-media referitor la faptul că are de suferit populația civilă, noi suntem gata să parăm aceste acuzații. Vă atrag atenția că prima relatare precum că există victime printre populația civilă a apărut înainte ca avioanele noastre să se ridice în aer", a spus Putin la ședința Consiliului pentru dezvoltarea societății civile și drepturile omului.

Ситуация в Сирии - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul precizează că sarcina FAA ale FR în Siria este lupta cu terorismul

„Totuși, aceasta nu înseamnă că noi nu trebuie să ţinem cont de acest gen de informații", a adăugat el.

Ministerul Apărării al FR a declarat miercuri că atacurile aviației ruse în Siria nu au țintit în obiective de infrastructură civilă și nici în apropierea acestora și că toate atacurile asupra pozițiilor SI au fost efectuate după o minuțioasă cercetare aeriană și după precizarea datelor primite de la statul-major al armatei siriene.

Miercuri, reprezentantul oficial al MAE al FR, Maria Zaharova, a declarat că informația precum că în Siria există victime printre populația pașnică în urma atacurilor aeriene ale FA rusești face parte din războiul informațional. Confirmarea oficială a informațiilor privind raidurile aviației ruse asupra raionului Homs așa și nu a parvenit. În afară de aceasta, miercuri aviația coaliției în frunte cu SUA a bombardat la fel pozițiile „Statului Islamic" de pe teritoriul Siriei.

Totodată, șeful Pentagonului, Ashton Carter, nu a confirmat declarația opoziției siriene cu privire la faptul că atacurile aeriene rusești în Siria ar fi provocat moartea locuitorilor pașnici.

Fluxul de știri
0