Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cardurile emise de cele trei bănci sub administrare specială vor fi blocate

© Sputnik / Евгений ПанасенкоBanca Sociala
Banca Sociala - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit BNM, oprirea operaţiunilor respective va fi făcută în cadrul acţiunilor de pregătire pentru retragerea licenţelor celor trei bănci.

CHIŞINĂU, 1 oct, Sputnik. Banca Naţională a Moldovei a anunţat că începând cu data de 9 octombrie curent vor fi oprite operaţiunile cu carduri la băncile sub administrare specială şi anume la Banca de Economii S.A., Unibank S.A. și Banca Socială S.A.

Банк - Sputnik Moldova
Republica Moldova
BEM, UNIBANK şi Banca Socială nu mai deschid depozite

Potrivit BNM, oprirea operaţiunilor respective va fi făcută în cadrul acţiunilor de pregătire pentru retragerea licenţelor celor trei bănci.

„Soldurile neutilizate din conturile de carduri, împreună cu depozitele la vedere și cele la termen ale persoanelor fizice și juridice de la băncile sus-menționate, vor fi transferate în mod centralizat  la alte bănci, cu păstrarea condițiilor din contractele de depozit existente. Informația referitoare la băncile destinatare va fi pusă la dispoziția clienților Băncii de Economii S.A., Unibank S.A. și Băncii Sociale S.A. prin subdiviziunile teritoriale la care sunt deserviți și prin mass-media”, a notat serviciul d epresă al BNM.

BNM a rugat deţinătorii de carduri emise de Banca de Economii S.A., Unibank S.A. și Banca Socială S.A. să se asigure cu mijloacele băneşti necesare înainte de blocarea cardurilor emise de aceste bănci.

Fluxul de știri
0