Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BEM, UNIBANK şi Banca Socială nu mai deschid depozite

© Sputnik / Evgheni PanasencoБанк
Банк - Sputnik Moldova
Abonare
Din 7 august, Banca de Economii a Moldovei, UNIBANK şi Banca Socială nu mai deschid depozite noi.

CHIŞINĂU, 7 aug – Sputnik. Din 7 august, Banca de Economii a Moldovei, UNIBANK şi Banca Socială nu mai acceptă deschiderea depozitelor noi. 

Банк - Sputnik Moldova
Societate
Streleţ: e posibilă lichidarea BEM, UNIBANK şi a Băncii Sociale

Cele trei bănci informează pe site-urile sale oficiale că „din 7 august, se interzice acceptarea depozitelor la vedere și la termen de la persoanele fizice și juridice prin deschiderea conturilor noi”.

Din această dată, se mai interzice prelungirea depozitelor la termen pentru persoanele fizice și juridice. De asemenea, se interzice încheierea contractelor noi și prelungirea contractelor încheiate până la data de 7 august, aferente deservirii de către BEM, UNIBANK şi Banca Socială a plăților sociale și a proiectelor de salarizare prin carduri bancare.

Ordinul respectiv a fost emis de administratorul special al celor trei bănci: Banca Naţională a Moldovei, semnat la 7 august.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a dat asigurări că sprijinul financiar oferit de stat acoperă tot procesul de lichidare a celor trei bănci, iar oamenii nu ar trebui să fie îngrijoraţi, pentru că nu riscă să-şi piardă depozitele bancare.

Fluxul de știri
0