Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul ANRE despre procedura iniţiată de Gas Natural Fenosa contra Moldovei

© SputnikSergiu Ciobanu
Sergiu Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Sergiu Ciobanu, directorul ANRE, a subliniat că pe lângă pretenţiile Gas Natural Fenosa trebuie să fie luate în calcul şi aspectele de ordin social.

CHIŞINĂU, 1 oct – Sputnik. Directorul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE), Sergiu Ciobanu, a declarat pentru Sputnik că procesul iniţiat în arbitraj de către Gas Natural Fenosa contra Republicii Moldova nu este un litigiu clasic, iar distribuitorul de energie electrică şi autorităţile moldoveneşti urmează să ajungă la un consens în privinţa metodologiei de calculare a tarifelor.

Sergiu Ciobanu - Sputnik Moldova
Societate
Directorul ANRE, despre urmările deciziei de suspendare a majorării tarifelor

Sergiu Ciobanu a mai subliniat că ANRE este la curent cu devierile financiare pe care le invocă Gas Natural Fenosa, care insistă să fie luate cât mai curând decizii ce îi vor permite acestei companii cu capital străin să-şi recupereze sumele pe care pretinde că nu le-ar fi încasat, deşi ar fi avut acest drept legal.

„Ei (Gas Natural Fenosa, n.red.) insistă asupra unei soluţii imediate. Noi însă ne dorim o soluţie de lungă durată, ca să nu admitem o majorare bruscă a tarifelor la electricitate. Dacă am fi procedat doar conform metodologiei, am fi fost obligaţi să introducem imediat modificările solicitate de distribuitor. Dar a trebuit să ţinem cont şi de aspectul social”, a declarat Sergiu Ciobanu.

Directorul ANRE a precizat, totodată, că Gas Natural Fenosa se arată interesată de o soluţie amiabilă.

Fiind întrebat care este comportamentul celorlalţi distribuitori de energie electrică, Sergiu Cebotaru a menţionat că doar Gas Natural Fenosa este atât de categorică.

„Ceilalţi distribuitori au o atitudine mai patriotică”, a punctat Ciobanu.

 

Fluxul de știri
0