Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Valeriu Streleţ s-a întâlnit cu Victoria Nuland

© gov.mdValeriu Streleţ şi Victoria Nuland
Valeriu Streleţ şi Victoria Nuland - Sputnik Moldova
Abonare
Streleţ şi Nuland au abordat o serie de chestiuni de interes major pentru Republica Moldova, inclusiv securitatea energetică a ţării şi problematica transnistreană.

CHIŞINĂU, 1 oct – Sputnik. Premierul moldovean, Valeriu Streleţ, a discutat cu Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, despre modul în care Washingtonul ar putea să ajute Republica Moldova să depăşească provocările şi să promoveze rapid reformele necesare. Despre aceasta a anunţat serviciul de presă al Guvernului.

Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Valeriu Streleț a discutat, la New York, cu Klaus Iohannis

„În cadrul întrevederii, a avut loc un schimb aprofundat de opinii referitor la modalitățile optime de depășire a provocărilor cu care se confruntă țara noastră, acțiunile preconizate de autoritățile moldovenești și sprijinul ce ar putea fi acordat de SUA în promovarea rapidă a reformelor necesare”, a notat sursa.

În comunicatul Guvernului se mai spune că un subiect important al discuțiilor l-a constituit securitatea energetică a Republicii Moldova și prioritățile Guvernului în acest sens, în special la capitolul ce ține de construcția unor noi interconexiuni electrice și a gazoductului Ungheni-Chișinău. Cei doi oficiali au abordat şi alte chestiuni d eimportanţă majoră, inclusiv problematica transnistreană și securitatea regională.

Fluxul de știri
0