Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Valeriu Streleț a discutat, la New York, cu Klaus Iohannis

© Guvernul RMValeriu Streleţ
Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Valeriu Streleț și Președintele Klaus Iohannis s-au axat în cadrul discuţiilor în special pe cooperarea în sfera energetică şi comercial-economică.

CHIŞINĂU, 30 sept – Sputnik. Întrevederea celor doi oficiali a avut loc în marja sesiunii a 70-a a Adunării Generale ONU. Discuțiile au vizat dezvoltarea cooperării bilaterale, fiind salutată, în acest sens, recenta ședință comunî a Guvernelor Republicii Moldova și României.

Victor Ponta şi Valeriu Streleţ - Sputnik Moldova
Politică
Victor Ponta: România va ajuta Moldova cu un împrumut de 150 de milioane de euro

În cadrul întâlnirii, Prim-ministrul Valeriu Streleț și Președintele Klaus Iohannis s-au referit la domeniile importante de cooperare între cele două state, în special la cele din sfera energetică și comercial-economică, precum și la perspectiva valorificării asistenței rambursabile a României oferite Republicii Moldova. Valeriu Streleț a apreciat sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova și disponibilitatea autorităților de la București de a continua să ofere ajutor țării noastre.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a reiterat susținerea României pentru parcursul european al țării noastre și implementarea agendei de reforme proeuropene. Interlocutorii au discutat, de asemenea, despre situația regională de securitate și evoluțiile pe plan internațional.

Fluxul de știri
0