Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gherman s-a întâlnit la New-York cu Antony J. Blinken

© МИДЕИ МолдовыЗаместитель госсекретаря США встретился с главами МИД Молдовы, Украины и Грузии
Заместитель госсекретаря США встретился с главами МИД Молдовы, Украины и Грузии - Sputnik Moldova
Abonare
Oficialii au discutat despre relaţiile moldo-americane, precum şi despre apropierea Republicii Moldova de UE.

CHIŞINĂU, 30 sept – Sputnik. Ministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, s-a întâlnit la New-York, la a 70-a a Adunare Generală a ONU, cu Secretarul de Stat Adjunct al SUA, Antony J. Blinken, a anunţat serviciul de presă al MAEIE.

La întâlnire, potrivit sursei oficiale, au participat şi miniştrii de Externe ai Ucrainei şi Georgiei.

Natalia Gherman şi Pavel Klimkin - Sputnik Moldova
Politică
Gherman şi Klimkin susţin formatul "5+2" şi înţelegerile de la Minsk

„În cadrul discuției, oficialii au efectuat un schimb de opinii pe marginea ultimelor evoluții din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, fiind trecute în revistă provocările cu care se confruntă fiecare ţară şi soluțiile posibile pentru depășirea acestora”, se spune în comunicatul MAEIE.

Natalia Gherman a subliniat oportunitatea pentru Moldova oferită de dialogul strategic cu SUA şi a menţionat că este necesară valorificarea deplină a acestuia.

Şefa diplomaţiei moldoveneşti a menţionat ca prioritară în acest context „avansarea relaţiilor bilaterale în domeniul economic şi cel de securitate şi diversificarea resurselor energetice”. Un alt aspect pe care a ţinut să-l menţioneze Gherman a fost „impactul pozitiv asupra economiei moldovenești a implementării Zonei de Comerţ Liber cu UE”.

„Secretarul de Stat Adjunct al SUA, Anthony Blinken, a reafirmat disponibilitatea Statelor Unite ale Americii de a acorda ajutorul necesar în vederea integrării europene a celor trei ţări. De asemenea, oficialul american a reiterat sprijinul SUA pentru R. Moldova privind implementarea eficientă a Acordului de Asociere cu UE”, a mai notat sursa citată.

 

Fluxul de știri
0