Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gherman şi Klimkin susţin formatul "5+2" şi înţelegerile de la Minsk

© Sputnik / Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gherman şi Pavel Klimkin
Natalia Gherman şi Pavel Klimkin - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean interimar, Natalia Gherman, a discutat miercuri la Kiev cu şeful diplomaţiei ucrainene subiecte de pe agenda bilaterală şi situaţia din regiune.

CHIŞINĂU, 15 iul – Sputnik. Serviciul de presă al Guvernului a anunţat că Natalia Gherman, premierul interimar al RM, a avut miercuri o întrevedere cu ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

Cei doi oficiali „au discutat pe larg subiectele de actualitate de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-ucrainene, pledând pentru promovarea, în continuare, a dialogului politic moldo-ucrainean la diferite niveluri, dezvoltarea cooperării în domeniul comercial-economic, energetic şi cel cultural-umanitar”, scrie sursa citată.

Totodată, oficialii „s-au pronunţat în favoarea intensificării negocierilor privind reglementarea raporturilor de proprietate, finalizării procesului de demarcare a frontierei dintre cele două  state, protecţiei bazinului râului Nistru”.

„O atenţie aparte a fost acordată procesului de reglementare a conflictului transnistrean, fiind menționată necesitatea continuării negocierilor în formatul 5+2. Interlocutorii au subliniat, de asemenea, importanța continuării eforturilor în vederea soluţionării pe calea paşnică a conflictului din regiunile de Est ale Ucrainei, în baza înţelegerilor de la Minsk”, se spune în comunicatul Guvernului.

Fluxul de știri
0