Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov și Kerry se întâlnesc la 30 septembrie pentru tratative la AG a ONU

© AFP 2024 / Pool / Fabrice CoffriniUS Secretary of State John Kerry (L) and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov shake hands during a bilateral on the side line of an Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE) ministerial meeting on December 4, 2014
US Secretary of State John Kerry (L) and Russian Foreign Minister Sergei Lavrov shake hands during a bilateral on the side line of an Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE) ministerial meeting on December 4, 2014 - Sputnik Moldova
Abonare
Șefii departamentelor diplomatice ale Rusiei și SUA se vor întâlni pentru a 3-a oară în ultimele zile. Cele două runde anterioare au avut loc tot la ONU.

 

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Cea de-a treia întâlnire care are loc în ultimele zile între șeful diplomației FR, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, John Kerry, are loc miercuri, 30 septembrie, în marja Adunării Generale a ONU de la New-York, a comunicat o sursă din delegația FR.

”Întâlnirea dintre Lavrov și Kerry este planificată pentru 30 septembrie. Aceasta va fi cea de-a treia în cadrul AG a ONU”, a comunicat interlocutorul pentru agenția RIA Novosti. Anterior, declaraţii privind noile consultări a făcut pentru agenţie chiar secretarul de stat al SUA, în culoarele cartierului general al ONU. Dar Kerry nu a concretizat când anume și în ce format va avea loc întâlnirea.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров и госсекретарь США Джон Керри. - Sputnik Moldova
Lavrov și Kerry admit coaliții: oare Siria va apropia Rusia și SUA

După cum relatează departamentul de stat al SUA, întâlnirea dintre cei doi diplomați va avea loc la 14.30 ora locală (21.30, ora Moscovei), la cartierul general al ONU. Se mai comunică de asemenea că în dimineața zilei Kerry ”va participa la întâlnirea pentru pacea internațională, securitate și lupta cu terorismul”, organizată șeful MAE al Rusiei. Și această întâlnire va avea loc la ONU.

Lavrov și Kerry au avut deja două runde de tratative, la care au fost discutate chestiuni privind eforturilor comune în luptă contra terorismului în Siria și Iraq, dar și situația din Ucraina.

 

Fluxul de știri
0