Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Legătura aeriană între FR și Ucraina poate fi reluată prin Chișinău

© Sputnik / Евгений ПанасенкоАэропорт
Аэропорт - Sputnik Moldova
Abonare
După introducerea interdicțiilor reciproce de utilizare a spațiul aerian de către companiile aviatice ale Rusiei și Ucrainei, pasagerii din aceste țări vor putea călători via Chișinău.

CHIȘINĂU, 29 sept — Sputnik. Fluxul transportului aerian dintre Rusia și Ucraina poate fi redirecționat tranzitând Chișinăul, a declarat marți în emisie directă la postul TV „Rossia 24" Maksim Sokolov, ministrul rus al Transporturilor, comentând interdicția zborurilor efectuate de companiile aeriene ruse în spațiul aerian al Ucrainei și acțiunile de răspuns ale Federaţiei Ruse.

Международный аэропорт Ростов-на-Дону - Sputnik Moldova
Kievul a interzis zborurile „Aeroflot” și „Transaero” în Ucraina

„Fluxurile de transport își vor găsi soluția, iar cei care își planifică să zboare la Kiev vor trebui să facă escală la Minsk, poate la Chișinău, poate în Turcia, pentru a ajunge la destinație; la fel și ucrainenii care doresc să ajungă în Rusia și, în primul rând, la Moscova", a subliniat Sokolov.

Vineri, Cabinetul de Miniștri de la Kiev le-a interzis companiilor aeriene rusești „Aeroflot" și „Transaero" să survoleze Ucraina începând cu 25 octombrie, această decizie încadrându-se în şirul sancțiunile impuse Rusiei. Guvernul ucrainean a interzis totodată tranzitul transporturilor de mărfuri cu destinație militară efectuate de companiile aeriene rusești și aplicarea pe teritoriul Ucrainei a programului rus de aprovizionare.

Международный аэропорт Ростов-на-Дону - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum va fi afectată Moldova de sancţiunile aviatice ale Ucrainei contra Rusiei

Luni, Ministerul Transporturilor al FR a însărcinat Agenția federală a transportului aerian („Rosaviația") să anunțe companiile aeriene din Ucraina că le este interzisă survolarea spațiului aerian al Rusiei, tot din 25 septembrie.

La momentul de față în Moldova efectuează zboruri câteva companii aeriene rusești: „Aeroflot", „Sibiri. S7 Group", „Uralskie avoalinii", „Utair" și „VIM AIRLINES". Toate tranzitează Ucraina. În același timp, de la Chișinău se poate zbura în Rusia cu aeronavele companiei „Air Moldova".

 

Fluxul de știri
0