Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În corturile din faţa Parlamentului protestează în jur de 700 de oameni

© Sputnik / Мирослав РотарьВ ходе многочисленного митинга движение транспорта в центре столицы было ограничено. В городе образовались пробки.
В ходе многочисленного митинга движение транспорта в центре столицы было ограничено. В городе образовались пробки. - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a declarat că până la finele săptămânii „Orăşelul Victoriei” se va extinde.

CHIŞINĂU, 28 sept – Sputnik. În corturile din faţa sediului Parlamentului, în noaptea de duminică spre luni au protestat în jur de 600 – 700 de persoane, a declarat luni în cadrul conferinţei video Moscova — Chişinău cu tema „Protestul forţelor de centru-stânga din Moldova", liderul PSRM, Igor Dodon. 

Додон Усатый - Sputnik Moldova
Politică
Dodon şi Usatîi: le vom duce tuturor şefilor de instituţii cereri de demisie

Videoconferinţa are loc la Agenţia internaţională de presă şi radio Sputnik din Moldova. Liderii PSRM şi Partidului Nostru, Igor Dodon și Renato Usatîi, au dat la 27 septembrie startul unui pichet pe termen nelimitat în faţa clădirii Parlamentului. Scopul principal al protestelor este demisia actualei conduceri a țării și organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Dodon a declarat în cadrul conferinţei video că spre sfârşitul acestei săptămâni numărul protestatarilor care vor se vor afla în corturi va ajunge la o mie. „Solicitarea noastră principală este organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a reiterat liderul PSRM.

La marşul de duminică organizat de cele două formaţiuni politice au participat zeci de mii de oameni din mai multe raioane ale ţării. Protestatarii au dat şi o denumire locului unde protestează – "Orăşelul Victoriei”. 


Fluxul de știri
0