Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Secretarul general NATO: Este nevoie de coordonare cu Rusia în privința Siriei

© SputnikJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Abonare
Stoltenberg, care urmează să se întâlnească luni cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, a făcut apel la Rusia "să joacă un rol constructiv și cooperant" în lupta împotriva Statului Islamic.

CHIŞINĂU, 28 sept – Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat dispus să discute cu Rusia despre Siria și a subliniat nevoia unei coordonări, pentru a fi evitat orice „incident sau accident” între forțele ruse și coaliția condusă de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Într-un interviu acordat duminică pentru Reuters în marja Adunării Generale a ONU de la New York, Stoltenberg a afirmat că este „prea devreme pentru a stabili” care sunt planurile Rusiei în Siria, dar că aceasta și-a sporit prezența acolo, inclusiv prin avioane de luptă și sisteme de apărare antiaeriană, informează AGERPRES.

Совместная пресс-конференция президента РФ В.Путина и канцлера Германии А.Меркель - Sputnik Moldova
DWN: Putin „trece în ofensivă” în problema siriană

„Bineînțeles, este nevoie să ne asigurăm că nu se produce niciun incident sau accident și că există mecanisme pentru a elimina orice risc de conflict în legătură cu prezența militară tot mai mare a Rusiei și eforturile în desfășurare ale coaliției care luptă împotriva ISIL (Statul Islamic — n.r.)”, a spus el.

Stoltenberg, care urmează să se întâlnească luni cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, a făcut apel la Rusia „să joacă un rol constructiv și cooperant” în lupta împotriva Statului Islamic și a adăugat că a-l susține pe președintele sirian Bashar al-Assad „nu este o contribuție constructivă la găsirea unei soluții”.

De altfel, secretarul de stat al SUA, John Kerry, a declarat duminică la rândul său că este vitală coordonarea tuturor eforturilor împotriva Statului Islamic, dar că acest lucru nu se întâmplă încă.

Fluxul de știri
0