Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mediciniștii organizează Marșul pentru Inimă

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaПразднование Дня святого Валентина
Празднование Дня святого Валентина - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru 57,5 la sută din mortalitatea totală.

CHIȘINĂU, 28 sept  — Sputnik. Pe data de 29 septembrie 2015, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu"  organizează „ Marșul pentru Inimă" în vederea marcării  Zilei Mondiale a Inimii. Astfel, circa 200 de studenți, profesori, precum și alți doritori de a participa la Marș, vor porni, la ora 15.00, din fața Blocului didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165) și vor parcurge pe jos drumul până în Parcul Valea Morilor, unde va fi organizat un flashmob care va reda bătăile inimii.

Повседневная жизнь бойцов ополчения Донбасса - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pentru Moldova, bolile cardiovasculare reprezintă o problemă stringentă

Prin „Marșul pentru Inimă" vom îndemna populația să facă mișcare cât mai multă pentru a-și menține sănătatea inimii. Dată fiind incidența maladiilor cardiace, prin intermediul mesajului „O inimă sănătoasă = 70 de bătăi pe minut", vom sugera trecătorilor să-și monitorizeze bătăile inimii care trebuie să fie în medie de cca 70 pe minut. În plus, tinerii vor distribui peste 200 de pliante informative despre sănătatea inimii.

Potrivit Ministerului Sănătății, în Republica Moldova bolile cardiovasculare se plasează constant pe primul loc printre cauzele de deces ale populației apte de muncă, constituind circa 57,5 % din mortalitatea totală.

„Marșul pentru Inimă" este organizat pentru al doilea an consecutiv și se înscrie în șirul evenimentelor consacrate aniversării a 70-a de la fondarea USMF „Nicolae Testemițanu".

Fluxul de știri
0