Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Renato Usatîi va sta în cort printre oameni la protestele non stop din Chişinău

© privesc.euRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit lui Usatîi, protestul non-stop va fi dislocat în faţa clădirii Parlamentului.

CHIŞINĂU, 21 sept – Sputnik. Renato Usatîi, preşedintele „Partidului Nostru”, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce va organiza la Chişinău acţiuni de protest non stop. Manifestaţiile la care va participa formaţiunea condusă de Usatîi ar urma să demareze la 27 septembrie curent.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La 27 septembrie încep noi acţiuni de protest

„Vom ieşi doar cu drapelele Republicii Moldova şi fără drapele partidelor. Nu vom respinge partidele ce vor dori să ni se alăture, aşa cum face Platforma DA. Îi respect pe toţi cetăţenii care au ieşit la protestul Platformei DA. Noi nu vom veni peste cei din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Vor fi proteste separate, iar oamenii vor decide la ce acţiune de protest să meargă”, a declarat Renato Usatîi, care a mai spus că „efectul protestelor trebuie să fie sporit, iar conducătorii CEC, CNA, Procuraturii Generale, „Teleradio Moldova” etc., trebuie să plece din funcţii”.

Usatîi a mai subliniat că printre scopurile urmărite de protestatari se numără demisia Guvernului şi instalarea unui Guvern tehnic, ce va pregăti alegerile parlamentare anticipate, care ar putea fi organizate deja în 2016.

„Protestele noastre vor fi fără termen, foarte elegant, civilizat, dar vom face imposibilă aflarea la guvernare a actualelor partide. Duminică, între orele 13 şi 14, ne vom aduna lângă clădirea Circului din capitală, de unde vom merge la Parlament. Acolo deja ne vom întâlni cu partenerii noştri de proteste – cu socialiştii”, a mai declarat Usatîi.

Totodată, Renato Usatîi a ţinut să precizeze că va sta în piaţă alături de protestatari, „nu cum fac alţi lideri politici”, a spus acesta.

„Vom numi săptămâna aceasta un viceprimar la Bălţi, ca în lipsa mea oraşul să nu sufere. Voi dormi cu oamenii în piaţă. Locul respectiv se va numi "Orăşelul Moldovei". Sub această denumire trebuie să unim oamenii societăţii”, a mai spus Usatîi.

Dânsul a făcut un apel către veteranii forţelor de ordine, pe care îi îndeamnă să ajute la asigurarea caracterului paşnic al protestelor şi să vegheze la prevenirea provocărilor şi incidentelor.

„Noi nu vom încălca legea. În Republica Moldova, Usatîi luptă pentru dictatura legii. Iar aşa cum alegerile parlamentare au fost falsificate, dată fiind modalitatea de excludere a „Partidului Nostru” din cursa electorală la ultimele alegeri parlamentare, protestele în masă au tot rostul şi toată legitimitatea”, a declarat Renato Usatîi, care a mai spus că partidele cu care va face proteste se bucură în cumul de încrederea a peste 60 la sută din cetăţenii ţării.

Fluxul de știri
0