Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă, admonestat şi avertizat. A compromis o şedinţă a CMC

© colaj sputnik.mdChirtoaca, Casu, Nantoi, Ceban, CMC
Chirtoaca, Casu, Nantoi, Ceban, CMC - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Dorin Chirtoacă a fost criticat de consilierii capitalei pentru atitudine nerespectuoasă şi lipsă de punctualitate.

CHIŞINĂU, 25 sept – Sputnik. Primarul General al municipiului Chişinău a fost admonestat şi avertizat vineri atât de consilierii socialişti şi de cei ai „Partidului Nostru”, cât şi de colegii săi din coaliţia proeuropeană pentru faptul că a întârziat cu aproape o oră la şedinţa de vineri a Consiliului Municipal Chişinău.

PPEM contra PL - Sputnik Moldova
Politică
Partidul lui Leancă îi critică pe liberalii lui Ghimpu din CMC

„Nu mai putem tolera ceea ce se întâmplă în Consiliul Municipal Chişinău. Există o mulţime de probleme ce necesită examinare şi soluţionare. Ceea ce face primarul este o lipsă totală de respect faţă de oameni, faţă de presă şi faţă de consilieri”, a declarat consilierul socialist, Ion Ceban.

La rândul său, consilierul din partea „Partidului Nostru”, Ilian Caşu, a spus că „prioritatea lui Chirtoacă nu sunt oamenii, ci alte interese. Nu mai putem tolera o asemenea atitudine din partea lui. Îi lipseşte atât punctualitatea, cât şi respectul faţă de aleşii locali”.

Şi colegul de alianţă al liberalilor, consilierul municipal Oazu Nantoi, a criticat comportamentul primarului capitalei. „Dezaprobăm categoric atitudinea Partidului Liberal faţă de propriile angajamente. Dezaprobăm şi faptul că nu a fost respectat termenul de 3 zile pentru convocarea CMC şi nici nu au fost afişate proiectele de decizii. Aceasta este ultima noastră avertizare”, a declarat Nantoi.

Dorin Chirtoacă, care a venit cu întârziere, s-a justificat spunând că l-a aşteptat de consilierul Ghenadie Dumanschi, care era pe drum. „L-am aşteptat pe domnul Dumanschi, ca să avem noi majoritate în sală şi să nu le dăm posibilitate socialiştilor să aleagă ei preşedintele de şedinţă”, a declarat Chirtoacă.

Fluxul de știri
0