Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău și Briceni s-au înregistrat iarăși temperaturi-record

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКишинев Chișinău
Кишинев Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Două zile la rând, în Chișinău și Briceni temperatura medie a aerului a depășit limita pentru această perioadă a anului.

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik.  Pe data de 24 septembrie, la Chișinău și Briceni temperatura medie a aerului a înregistrat valori-record.

Жара в городе - Sputnik Moldova
La Briceni a fost înregistrat un nou record de temperatură

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în această zi în capitală temperatura medie a aerului a fost de 21,6 grade Celsius, depășind cu 0,6 grade temperaturile anterioare și fiind cu 8,3 grade mai înaltă decât norma.

Temperatura medie de 21,8 grade de la Briceni a depășit cu 1,6 grade norma pentru această perioadă. Cu o zi în urmă, în acest raion s-a înregistrat în mod repetat valoarea maximă de 19,3 grade, la Chișinău acest record constituind 22,1 grade.

În ansamblu pe republică, pe parcursul săptămânii precedente temperatura medie a aerului a depășit norma cu 4 — 6,8 grade. Un astfel de regim de temperatură în această perioadă a anului se atestă o dată în 10 — 30 de ani.

Fluxul de știri
0