Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Briceni a fost înregistrat un nou record de temperatură

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Accesați arhiva multimediaЖара в городе
Жара в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la 17 august, la Briceni, temperatura aerului a fost în medie de 21,1 grade, depășind recordul înregistrat anterior cu 0,3 grade.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. În raionul Briceni a fost depășit recordul temperaturii medii a aerului. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la 17 august temperatura aerului în teritoriu a fost de 21,1 grade Celsius, ceea ce a depășit recordul anterior cu 0,3 grade.

Acest record a fost depășit de câteva ori în prima săptămână a lui septembrie, care a fost foarte călduroasă. Atunci, temperatura medie a aerului a depășit norma cu 6-8,5 grade Celsius. O asemenea temperatură la început de septembrie nu s-a înregistrat niciodată în istoria Moldovei moderne. Vremea caldă a condus la uscarea excesivă a solului, ceea ce a creat condiții nefavorabile pentru recolta din agricultură și pentru pregătirea semănatului culturilor de toamnă.

Fluxul de știri
0