Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ucraina vrea să-i ceară Rusiei despăgubiri de 50 de miliarde de dolari

© Sputnik / Михаил Палинчак / Accesați arhiva multimediaГлава МИД Украины Павел Климкин
Глава МИД Украины Павел Климкин - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul ucrainean de externe a declarat că ţara sa va cere de la Federaţia Rusă despăgubiri de 50 de miliarde de dolari pentru Crimeea și Donbas.

CHIŞINĂU, 23 sept – Sputnik. Autoritățile ucrainene intenționează să solicite de la Rusia despăgubiri de aproximativ 50 de miliarde de dolari prin intermediul instanțelor internaționale, pentru Crimeea (peninsulă ucraineană anexată de Moscova în martie 2014) și Donbas (unde Rusia sprijină rebelii separatiști), a declarat marți seara ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, într-un interviu pentru postul de televiziune „24”, citat de agenția de presă Unian, informează AGERPRES.

Памятник дружбе Украины и России в одном из парков Керчи. - Sputnik Moldova
Sondaj: ajutorul acordat militanților, mai important decât relațiile cu Ucraina

„Vorbim de miliarde de dolari (…). Am luat în calcul totul. Chiar și costul resurselor naturale, inclusiv nisipul, pe care nu-l putem folosi”, a subliniat Klimkin, care a recunoscut că procesele pe care Ucraina intenționează să le intenteze Rusiei vor fi de durată. „Este o chestiune de patru — șase ani”, a opinat el.

„Nimeni nu a intentat până acum un proces la Curtea Internațională de Justiție a ONU  pentru nerespectarea Convenției privind finanțarea terorismului. Dacă vom putea dovedi că Rusia a finanțat și finanțează terorismul, aceasta ar putea duce la o serie de circumstanțe complet neprevăzute”, a spus ministrul ucrainean de externe.

Fluxul de știri
0