Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Platforma „DA” pregătește noi proteste de amploare pentru 4 octombrie

© Sputnik / Мипрослав РотарьОдин из активистов платформы DA Василий Нэстасе повторил требования по отставке руководства страны.
Один из активистов платформы DA Василий Нэстасе повторил требования по отставке руководства страны. - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii insistă asupra convocării unei ședințe extraordinare comune a Guvernului și Parlamentului în vederea realizării eșalonate a revendicărilor.

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. Pentru ziua de 4 octombrie, la Chișinău este planificată o nouă acțiune de amploare a protestatarilor antiguvernamentali, a declarat miercuri în PMAN Andrei Năstase, membru al platformei civice „DA".

Тысячи кишиневцев с флагами митинговали за отставку правительства Молдавии - Sputnik Moldova
Un adevăr trist: protestele din centrul Capitalei sunt sortite eșecului

Năstase  a afirmat că, fiind luate în calcul doleanțele protestatarilor din diferite raioane ale republicii, platforma a decis să organizeze la 4 octombrie un protest de proporţii, la ora 12.00. Ei insistă ca în aceeași zi să fie convocată o ședință comună a Guvernului și Parlamentului, în vederea realizării eșalonate a revendicărilor înaintate de protestatari.

A treia săptămână consecutiv, în centrul capitalei RM se desfășoară manifestaţiile antiguvernamentale organizate de platforma „DA". Pe data de 6 și 13 septembrie au avut loc două mitinguri de amploare la care au participat, potrivit datelor MAI, 40 de mii și, respectiv, 15 mii de persoane. Manifestanții cer demisia conducerii țării, alegeri parlamentare anticipate și alegeri directe pentru președintele statului. Președintele Nicolae Timofti, spicherul Andrian Candu și prim-ministrul Valeriu Streleț au declarat că nu au de gând să-și dea demisia.

Fluxul de știri
0