O melodie de „Beatles”, interpretată de Shakira la deschiderea summit-ului ONU

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaОткрытие первого в России памятника легендарной группе "Битлз" в Екатеринбурге
Открытие первого в России памятника легендарной группе Битлз в Екатеринбурге - Sputnik Moldova
Abonare
Interpreta de origine columbiană speră că mesajul acestei renumite compoziții muzicale va mai reaminti o dată despre crizele umanitare și crede că încurând necesitățile și drepturile oamenilor vor deveni mai importante decât drapelele și frontierele.

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. Interpreta Shakira care este și ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF va interpreta piesa lui John Lennon „Imagine" la ceremonia de deschidere a summit-ului ONU privind dezvoltarea durabilă, pe 25 septembrie.

Potrivit pop-starului columbian, în condițiile actualei situații umanitare catastrofale din Siria și crizei refugiaților, este necesar să ne reamintim de mesajul acestei celebre compoziții.

Vineri, pe 25 septembrie, papa de la Roma Francisc va rosti un discurs în cadrul Adunării Generale a ONU, după care vor demara lucrările summit-ul privind dezvoltarea durabilă. La ceremonia de deschidere va răsuna melodia „Imagine" interpretată de Shakira. Se prevede ca la această reuniune liderii mondiali să adopte „Scopurile dezvoltării durabile" până în anul 2030.

ООН ПАКИСТАН БЕЖЕНЦЫ ПЕРЕПИСЬ - Sputnik Moldova
ONU: numărul refugiaților în lume a crescut în 5 ani de 4 ori

Luând cuvântul în cadrul unei conferințe de presă la ONU, Shakira a făcut apel către liderii mondiali și către toți oamenii din lume de a găsi o soluție echitabilă pentru actuala criză prin care trece umanitatea.

„Îmi amintesc cuvintele din melodia lui John Lennon „Imagine"  („Imaginează-ți"): „Imaginează-ți oameni care împart lumea". De ce nu am putea să împărțim pacea între noi? Ce ne împiedică să facem acest lucru?", a spus interpreta la conferința de presă de la ONU.

„Refugiații merită să aibă o casă. Știu că există manifestări ale rasismului. Fiecare țară este îngrijorată în privința propriei economii, însă eu sper că încurând vom trăi într-o lume în care necesitățile oamenilor și drepturile lor vor conta mai mult decât drapelele și frontierele, cifrele, egoismul și rasismul", a menționat ambasadorul Fondului pentru copii al ONU.

De la începutul anului 2015, pe teritoriul Uniunii Europene au intrat circa 500 de mii de imigranți, zilnic numărul acestora completându-se cu mii și mii de oameni.

Comisia Europeană a declarat că actuala criza migrațională din lume este cea mai mare de după cel de al Doilea Război Mondial.

Din luna martie, în Siria continuă conflictele armate în urma cărora, potrivit datelor ONU, au murit peste 200 de mii de oameni. Armata guvernului se confruntă cu detașamente de combatanți care aparțin diferitor formațiuni armate. Cei mai agresivi sunt membrii grupărilor extremiste „Statul islamic" și „Jabhat an-Nusra".

Fluxul de știri
0