Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ONU: numărul refugiaților în lume a crescut în 5 ani de 4 ori

© Sputnik / Пахомов / Accesați arhiva multimediaООН ПАКИСТАН БЕЖЕНЦЫ ПЕРЕПИСЬ
ООН ПАКИСТАН БЕЖЕНЦЫ ПЕРЕПИСЬ - Sputnik Moldova
Abonare
În 2014, din cauza războaielor, a conflictelor și a persecuţiilor, zilnic și-au părăsit casele 42,5 mii de oameni, arată datele ONU.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. În 2014 mai mult de 60 de milioane de oameni – un număr record în toată istoria — au completat numărul refugiaților şi cel al persoanelor deplasate sau care au nevoie de azil politic, se spune în Raportul înaltului comisar al ONU pentru problemele refugiaților, citat de RIA Novosti.

Conform datelor prezentate în document, în ultimii 5 ani, în diferite regiuni ale lumii au început cel puțin 15 conflicte noi, 8 dintre care în Africa, 3 în Orientul Apropiat, 3 în Asia, 1  în Europa (Ucraina).

Puține dintre acestea au putut fi rezolvate, de aceea doar 126,8 mii de oameni au putut în 2014 să se întoarcă la casele lor – cel mai mic număr de reveniri în ultimii 30 de ani.

Potrivit raportului, în 2014, în fiecare zi, numărul persoanelor deplasate care au nevoie de azil politic s-a majorat cu 42,5 mii oameni, ceea ce este de 4 ori mai mult decât în 2010.

Numărul persoanelor strămutate în Europa în 2014 a crescut cu 51%, în Orientul Apropiat și în Africa de Nord – cu 19%, în Africa Centrală – cu 17%, în Asia – cu 31%, pe continentele americane – cu 12%.

”Suntem martorii unor modificări de structură necontrolate, într-o epocă a strămutărilor globale forțate”, a constatat înaltul comisar pentru refugiați, Antonio Gutteresh.

 

Fluxul de știri
0