Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fundaţia "Renato Usatîi" va edifica un monument al actorului Mihai Volontir

© Sputnik / Владимир Родионов / Accesați arhiva multimediaНародный артист СССР Михаил Волонтир
Народный артист СССР Михаил Волонтир - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit reprezentanţilor fundaţiei, asta se va întâmpla foarte curând.

CHIŞINĂU, 15 sept – Sputnik. Fundaţia “Renato Usatîi” a anunţat că va înălţa la Bălţi un monument al actorului Mihai Volontir.

Renato Usatîi, primarul municipiului Bălţi, a exprimat condoleanţe familiei îndurerate a marelui actor şi şi-a exprimat regretul pentru trecerea din viaţă a marelui Artist al Poporului.

Михай Волонтир и Александр Лазарев, Mihai Volontir - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vitalie Rusu: Volontir l-a jucat pe Cantemir aşa cum l-a descris Eminescu

Potrivit lui Usatîi, Mihai Volontir este un simbol al capitalei de nord a ţării, dar şi al întregii Moldove, omul datorită căruia moldovenii au devenit cunoscuţi în lume.

„Îl vedeam deseori prin Bălţi. Avea mereu aceeaşi privire blândă şi aceeaşi pălărie, era mereu modest, aşa cum l-am cunoscut noi toţi şi aşa a rămas până la bătrâneţe, nefiind niciodată vedetă în sensul vulgar, de astăzi, al cuvântului”, a mai spus Usatîi. El a subliniat şi faptul că „eroii puternici şi cinstiţi, pe care i-a întruchipat maestrul vor rămâne mereu în amintirea noastră. Budulai din filmul “Ţiganul”, “În zona de atenţie specială”, sunt doar câteva filme care au educat o generaţie întreagă”.

Reprezentanţii Fundaţiei „Renato Usatîi” au anunţat că familia regretatului actor a primit un ajutor de 100 de mii de lei. Totodată, fundaţia respectivă va asigura transport gratuit  pentru toţi bălţenii care vor dori să-şi ia adio de la regretatul actor.

Totodată, reprezentanţii acestei fundaţii au anunţat că în curând la Bălţi va fi edificat un monument al îndrăgitului actor moldovean, Mihai Volontir.

 

Fluxul de știri
0