Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat european: Ungaria să fie lipsită de dreptul de vot în Consiliul UE

© SputnikEuropean Commission headquaters in Brussels, Belgium
European Commission headquaters in Brussels, Belgium - Sputnik Moldova
Abonare
Europarlamentarul și fostul ministru de Externe al Belgiei, Louis Michel, a cerut să fie introduse sancțiuni împotriva Ungaria, în legătură cu politica promovată de această ţară în problema imigrației.

CHIŞINĂU, 22 sept – Sputnik. Deputatul Parlamentului European și fostul ministru de Externe al Belgiei, Louis Michel, a făcut apel către Comisia Europeană să aplice sancțiuni faţă de Ungaria și să o lipsească de dreptul de vot în Consiliul Uniunii Europene, pentru poziția adoptată de prim-ministrului țării, Viktor Orban, în chestiunea refugiaților.

Беженцы на венгерско-сербской границе - Sputnik Moldova
Premierul Ungariei se așteaptă la „milioane” de refugiați în Europa

Deputatul european a chemat, de asemenea, prima forță politică din Uniunea Europeană, Partidul Popular European, să se distanțeze de Orban, partidul căruia este membru al familiei europene de centru-dreapta.

Parlamentul Ungariei a împuternicit armata, prin majoritate de voturi, cu dreptul de a acționa în afara țării.

Înainte de procedura de vot, premierul Viktor Orban a ținut un discurs în Parlament, în care a chemat Europa să fie pregătită de „un flux de milioane de refugiați” și a declarat că Ungaria este gata „să își apere de sine stătător frontierele proprii, dacă Europa nu dorește să își apere frontierele sale”.

Fluxul de știri
0