Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Hramul orașului va fi sărbătorit printre corturi, în acorduri de muzică clasică

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПалаточный городок в центре Кишинева
Палаточный городок в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația capitalei examinează chestiunea privind organizarea sărbătoririi Hramului Chișinăului.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Olga Eliseeva. După schimbările survenite în modalitatea de desfășurare a Zilei Vinului, cauzate de protestele care au loc în centrul capitalei, ar putea fi revizuite și activitățile preconizate pentru Hramul Chișinăului,  sărbătorit la 14 octombrie. În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale au fost discutate mai multe propuneri în acest sens.

Autoritățile urmează să decidă unde anume se va desfășura concertul de sărbătoare: în fața Teatrului de Operă și Balet, în scuarul Catedralei sau pe strada pietonală Diordița.

Палаточный городок в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă vrea să facă frigărui printre corturile protestatarilor?

Secretarul de presă al primăriei capitalei a menționat că cetățenii deja s-au obișnuit să se adune la această sărbătoare în centrul orașului. Oricare dintre cele trei locuri menționate este potrivit. Totodată, trebuie organizat neapărat şi iarmarocul de pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Primarul Dorin Chirtoacă este preocupat cel mai mult de concert. Dânsul consideră că în acest an nu trebuie să ne așteptăm la cine știe ce mare veselie.

Admitem că activitățile se vor desfășura în scuarul Catedralei. În acest caz apare o problemă. În primul rând, spațiul e cam mic pentru lumea care se va aduna. Numai dacă mulțimea nu se va extinde dincolo de Arcul de Triumf, pe bulevard, printre corturi. În al doilea rând, cum ne-am putea permite distracții grandioase și focuri de artificii? Acest lucru nici nu se discută pe fundalul ultimelor evenimente. În schimb, un concert de muzică simfonică ar fi binevenit. Având în vedere protestele non-stop din PMAN și în general situația din Moldova, primăria va fi nevoită să renunțe la un șir de activități culturale.

Fluxul de știri
0