Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

WSJ: Iranul și FR își coordonează acțiunile de apărare a regimului Assad

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaСитуация в Сирии
Ситуация в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Publicația Wall Street Journal scrie că provincia Latakia, care se află sub controlul președintelui Siriei, Bashar al-Assad, este principalul teritoriu de coordonare a acțiunilor Rusiei și Iranului.

CHIŞINĂU, 22 sept – Sputnik. Rusia și Iranul încearcă să-și coordoneze acțiunile pe teritoriul Siriei, îndreptate spre apărarea regimului președintelui țării, Bashar al-Assad, scrie publicația Wall Street Journal.

Syrias president Bashar al-Assad - Sputnik Moldova
Liderul Siriei: Dacă ar fi dorit, SUA puteau să distrugă SI

Potrivit sursei, acțiunile comune și coordonate ale celor două țări în Siria creează impedimente pentru realizarea scopurilor diplomatice ale SUA în regiune.

Ziarul informează că provincia Latakia este teritoriul principal de coordonarea a acțiunilor comune. Această regiune se află sub controlul lui Assad, în timp ce opoziția armată întreprinde tentative permanente  de atac cu scopul de a rupe Latakia de Damask.

SUA își doresc demisia președintelui Siriei, Bashar al-Assad, prin urmare, sunt împotriva acordării oricărui ajutor pentru acesta. La rândul său, Federația Rusă a chemat în repetate rânduri „coaliția internațională” să coopereze cu autoritățile siriene sub egida Consiliului de Securitate al ONU, în lupta cu gruparea teroristă „Statul Islamic”.


Fluxul de știri
0