Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul Siriei: Dacă ar fi dorit, SUA puteau să distrugă SI

© Photo : press office of president of SyriaSyrias president Bashar al-Assad
Syrias president Bashar al-Assad - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele sirian presupune că SI „ar fi ieșit acum într-o oarecare măsură de sub controlul” Statelor Unite, dar asta nu înseamnă că SUA doresc să distrugă această grupare teroristă.

CHIŞINĂU, 16 sept – Sputnik. SUA și țările din Occident ar fi putut distruge gruparea teroristă „Statul Islamic”, dacă și-ar fi dorit acest lucru, a declarat președintele Siriei, Bashar al-Assad, într-un interviu pentru surse media din Rusia.

Vorbind despre tactica Occidentului în lupta împotriva „Statului Islamic”, al-Assad a presupus că acesta foloseşte împotriva SI o altă organizație teroristă, „Dzhabhat An-Nusra”, doar din cauza că „Statul Islamic” a ieșit, într-o oarecare măsură, de sub controlul lor.

„Însă acest lucru nu înseamnă că ei doresc să distrugă gruparea „Statul Islamic”. Dacă și-ar fi dorit, ar fi putut să o facă”, a declarat președintele Siriei.

Fluxul de știri
0