Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deleaghin: acțiunile radicalilor din ”Azov” sunt îndreptate împotriva Moldovei

© facebookБлокирование трассы в Приднестровье силами молодежного крыла украинского батальона "Азов"
Блокирование трассы в Приднестровье силами молодежного крыла украинского батальона Азов - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, cu forțele aripii tinere a batalionului ucrainean ”Azov”a fost blocată frontiera cu Transnistria .

 

CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik, Serghei Țurcanu. Blocarea traseului spre Transnistria de către forțele aripii tinere a batalionului ucrainean ”Azov”, poate fi calificată drept o acțiune anti-moldovenească. Această opinie a fost exprimată într-un interviu pentru Sputnik de către economistul și publicistul rus Mihail Deleaghin.

Luni, între orele12.00 — 14.00, reprezentanții aripii tinere a batalionului ucrainean ”Azov”, de comun acord cu mai multe organizații obștești, au  blocada hotarele nerecunoscutei republici nistrene.

Присяга батальона Азов в Киеве - Sputnik Moldova
Politică
Activiștii ”Azov”-ului ucrainean au decis să blocheze Transnistria

Acțiunea, potrivit organizatorilor, are drept scop susținerea tătarilor din Crimeea.

În ajun, deputații din Rada Supremă a Ucrainei, mișcarea extremistă interzisă în Rusia ”Sectorul de Dreapta” și liderii organizației neînregistrate ”Mejilis a tătarilor din Crimeea” Mustafa Djemilev și Refat Ciubarova au procedat la blocarea frontierei cu Crimeea în contextul așa-numitei blocade alimentare a peninsulei.

”Din câte înțeleg eu, traseul este blocat pentru toate mijloacele de transport – inclusiv pentru cele care merg spre Moldova, așa că această nu este doar o blocadă a Transnistriei, ci și a Moldovei. Acțiunile de acest gen nu pot duce la îmbunătățirea relațiilor. Trebuie să se înțeleagă că în spatele acestor radicali stau autoritățile de la Kiev, și dacă acestea ar fi dorit să facă ordine, atunci ele ar fi putut să o facă. Așa că în acest caz acțiunile anti-moldovenești nu sunt organizate de niște descreierați, ci chiar de autoritățile de la Kiev”, a declarat Deleaghin luni pentru Sputnik.

La încheierea acțiunii, organizatorii blocadei au declarat că dacă autoritățile de la Tiraspol nu-și vor revizui prioritățile, activiștii sunt gata de blocarea totală a hotarului cu această parte a Moldovei, inclusiv localitățile sătești și drumurile de țară.

 

 

Fluxul de știri
0