Criza migrațională și situația din Ucraina vor fi discutate la AG a ONU

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaEU Ambassador to Russia Vigaudas Ushatskas
EU Ambassador to Russia Vigaudas Ushatskas - Sputnik Moldova
Abonare
Situația din Siria, situația refugiaților, agravarea situației din nordul Africii, dar și situația din Ucraina vor fi temele dominante, au declarat surse diplomatice.

 

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Criza migrațională, situația din Siria și din Ucraina vor fi temele principale pe agenda sesiunii jubiliare a Adunării Generale a ONU, consideră șeful reprezentanței UE la Moscova Vigaudas Ushatskas.

Владимир Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Putin planifică să participe la Adunarea Generală ONU

”Sunt convins că problemele refugiaților și imigranților vor constitui tema principală atât în cadrul tratativelor formale, cât și informale. Este clar că situația din Siria, situația refugiaților, agravarea situației din nordul Africii, dar și situația din Ucraina vor fi temele dominante”, a declarat Ushatskas pentru un post moscovit de radio.

Cea de-a 70-a sesiune aniversară a Adunării Generale a ONU şi-a început lucrările la New-York (SUA), la 15 septembrie. Sesiunea de rang înalta a Adunării Generale (la care vor participa șefii de stat, de guverne și miniștrii afacerilor externe) se va desfăşura în perioada 28 septembrie — 3 și 5-6 octombrie. Potrivit unei liste preliminare publicate de ONU, în cadrul dezbaterilor la nivel de state vor fi reprezentate  Rusia, SUA, China, Brazilia, Ucraina, Yemen, Iran, Libia, Palestina, Israel, Olanda, Franța, Kazahstan, Afganistan, Egipt, Belarus, Lituania, Serbia, Cuba.

 

Fluxul de știri
0