Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova tot mai mulți pasageri preferă să călătorească pe calea aerului

Abonare
Fluxul persoanelor care călătoresc cu avionul creşte vertiginos în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Conform datelor Biroului Național de Statistică, în lunile ianuarie — august 2015, în Moldova au beneficiat de serviciile companiilor aeriene 762,2 mii de persoane, ceea ce constituie cu 37% mai mult decât în anul precedent.

airport - Sputnik Moldova
Societate
Activitatea întreprinderilor de transport este în scădere

Transporturile aeriene reprezintă singurul segment din domeniu, în care pe parcursul unui an a fost înregistrată creșterea fluxului de pasageri.

În Moldova cele mai utilizate mijloace de transport rămân a fi în continuare autobuzele și microbuzele, însă în ultimul an numărul pasagerilor din acest segment s-a redus cu 11,1%, până la 64,9 milioane de persoane.

În perioada de referință, a scăzut cu 4,7% numărul cetățenilor care preferă transportul fluvial, ei constituind 88,5 mii.

În perioada ianuarie — iulie 2015, pentru transportul feroviar au optat circa 2 milioane 38,2 mii de persoane, cu 4,6% mai puțin decât în anul trecut.

Fluxul de știri
0