Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderii Platformei DA: Dodon şi Usatîi nu au nicio şansă

© Sputnik / Miroslav RotariPlatforma DA la discutii la Reședința de stat
Platforma DA la discutii la Reședința de stat - Sputnik Moldova
Abonare
Partidele conduse de Renato Usatîi şi Igor Dodon ar încerca, în opinia liderilor Platformei DA, să preia, fără sorţ de izbândă, spiritul protestatar în Moldova.

CHIŞINĂU, 21 sept – Sputnik. Liderii Platformei DA susţin că ei conduc adevăratele proteste antiguvernamentale din Moldova, iar manifestaţiile non-stop anunţate de „Partidul Nostru” şi „Partidul Socialiştilor” nu ar avea sorţi de izbândă.

Протесты в Кишиневе 13 сентября на площади Великого национального собрания - Sputnik Moldova
Societate
Unul dintre liderii protestatarilor cere crearea unui nou partid politic

O declaraţie în acest sens a făcut luni în Piaţa Marii Adunări Naţionale unul dintre liderii Platformei DA, Andrei Năstase. Potrivit lui, acţiunile de protest non-stop care vor începe la 27 septembrie curent şi se vor desfăşura în faţa Parlamentului, nu ar reprezenta cu adevărat spiritul protestatar din Moldova. Un alt reproş al lui Năstase faţă de „Partidul Nostru” şi „Partidul Socialiştilor” este că aceste formaţiuni nu sunt adepte ale parcursului european al Republicii Moldova.

„Ei sunt lideri politici care deţin funcţii de primari sau de deputaţi şi anume acolo ar fi trebuit să se manifeste. Este o simplă manipulare, o încercare de preluare a spiritului protestatar. Nu au nicio şansă”, a spus Năstase. În opinia lui, „activizarea lor de moment” ar vădi o anumită „complicitate cu autorităţile”.

Fluxul de știri
0