Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unul dintre liderii protestatarilor cere crearea unui nou partid politic

© Sputnik / Мирослав РотарьПротесты в Кишиневе 13 сентября на площади Великого национального собрания
Протесты в Кишиневе 13 сентября на площади Великого национального собрания - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii din centrul Capitalei vor să-și creeze un partid politic cu care să participe la alegerile parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 13 sept – Sputnik. Unul dintre liderii manifestanților din Piața Marii Adunări Naționale, fostul judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului, Stanislav Pavlovschi, a propus crearea unui nou partid cu care protestatarii să participe la alegeri parlamentare anticipate, dacă acestea vor fi anunțate de către autorități.

Pavlovschi a declarat de la microfonul din centrul Capitalei că în Piața Marii Adunări Naționale se află cea mai activă parte a poporului și că este mândru că poporul Republicii Moldova, în sfârșit, s-a ridicat din genunchi. Dar el a amintit că organizatorii manifestațiilor de protest sunt învinuiți că vor să-i debarce pe actualii guvernanți pentru ca puterea să fie acaparată de către "alți ticăloși": "Noi mereu suntem învinuiți că, în urma acestor acțiuni ale poporului deșteptat, la putere au să vină alte forțe, care au alte scopuri politice, care vor utiliza nevoile, durerea și problemele oamenilor pentru atingerea scopurilor lor meschine. Nu va fi așa niciodată, deoarece poporul deșteptat n-o să mai permită unor ticăloși să mai exercite puterea în acest stat care se numește Republica Moldova", a spus Pavlovschi.

După care el a întrebat mulțimea pentru cine vor vota protestatarii, dacă guvernanții acceptă revendicările lor și anunță alegeri parlamentare anticipate și a propus crearea “unui partid al poporului”: “Eu nu văd o altă ieșire din situație decât crearea unui partid pentru popor, un partid adevărat, care ar fi compus din feciorii adevărați ai domniilor voastre, să fie compus de către oamenii în care aveți încredere, să fie compus de către oamenii care n-au să vă schimbe contra unor sume de bani”, a menționat fostul judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului.

Mulțimea a salut îndelung, cu aplauze și ovații, propunerea lui Stanislav Pavlovschi ca protestatarii să constituie un partid politic.

Vom menționa că la mitingul din această duminică au participat mult mai puțini oameni decât la cel de acum o săptămână, când au demarat acțiunile de protest. Organizatorii spun că astăzi, în centrul Capitalei, ar fi ieșit 15 mii de manifestanți, în timp ce unii observatori susțin că aceștia ar fi fost de două ori mai puțini.

Fluxul de știri
0