Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un avocat stagiar din Chişinău riscă să ajungă la închisoare

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГенеральная прокуратура РМ Procuratura Generală
Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii îl învinuiesc pe un avocat stagiar de trafic de influenţă. Ar fi pretins circa 20 de mii de euro.

CHIŞINĂU, 21 sept – Sputnik. Un avocat stagiar din Chişinău este cercetat penal pentru că ar fi comis acte de corupţie, a anunţat serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Avocatul stagiar, potrivit procurorilor, s-ar face vinovat de trafic de influenţă. Acesta ar fi primit  bunuri în proporţii deosebit de mari, susţinând că are influenţă asupra unui judecător de la Curtea de Apel Chişinău.

Republica Moldova
Un avocat din Bălţi, în faţa magistraţilor în calitate de învinuit

Potrivit materialelor acumulate de procurori, stagiarul ar fi dat asigurări că are influenţă asupra unui judecător, care examina procedura de insolvabilitate a unui agent economic. Avocatul stagiar ar fi promis că poate să determine decizii ce vor conduce la tergiversarea procedurii de examinare, precum şi la excluderea unor întreprinderi din lista creditorilor în procedura de insolvabilitate. Pentru cele două „servicii”, potrivit Procuraturii, avocatul stagiar ar fi pretins 5 şi, respectiv, 15 mii de euro.

Inculpatul ar fi primit suma de 5 mii de euro. Ulterior acesta a fost reţinut, având asupra sa banii estorcaţi.

Potrivit Procuraturii, urmărirea penală pe marginea acestui caz a fost finalizată iar dosarul a fost transmis în instanţa de judecată. Avocatul stagiar riscă până la 7 ani de închisoare, în cazul în care vinovăţia lui va fi demonstrată de procurori.

Fluxul de știri
0