Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un avocat din Bălţi, în faţa magistraţilor în calitate de învinuit

Abonare
Procurorii au deferit justiţiei o cauză penală în care un avocat din Bălţi este învinuit de comiterea actelor de corupţie

CHIŞINĂU, 7 mai – News-Moldova. Procurorii au deferit justiţiei o cauză penală în care un avocat din Bălţi este învinuit de comiterea actelor de corupţie, transmite News-Moldova. 

Avocatul este bănuit că a cerut de la un client de-al său, bănuit de tâlhărie, 3 mii de euro pentru a-l determina pe judecător să emită o pedeapsă non-privativă de libertate. 

Instanţa de fond l-a condamnat pe clientul său la o pedeapsă cu suspendare, însă, mai târziu instanţa superioară l-a condamnat la închisoare cu suspendare.

Iniţial, avocatul i-a promis clientului său că va restitui banii în caz că acesta va fi condamnat la închisoare, însă a refuzat să restituie banii, motivând că suma respectivă a primit-o pentru serviciile acordate, deşi nu a eliberat clientului bonuri de încasare a banilor. 

În prezent este iniţiat un control al activităţii avocatului privind veridicitatea calculării şi achitării de către acesta a impozitelor în bugetul de stat.

Inculpatul are interdicţia de a părăsi hotarele ţării, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, acesta riscă o pedeapsă de până la 6 ani închisoare.


Fluxul de știri
0