Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

SHS avertizează: Cod Galben de secetă hidrologică şi pericol sporit de incendii

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaГорение сухой травы
Горение сухой травы - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) au anunţat că până pe 22 septembrie curent, pe arii extinse se va menţine pericol excepţional de incendii.

CHIŞINĂU, 20 sept – Sputnik. Seceta hidrologică, condiţionată de lipsa precipitaţiilor, de temperaturile înalte şi de gradul înalt de evaporare, face ca riscul izbucnirii incendiilor să fie unul sporit. Avertizarea respectivă le-a fost adusă la cunoştinţă de către SHS preşedinţilor Comisiilor pentru Situaţii Excepţionale din toate raioanele ţării.

Высохшая земля - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Seceta hidrologică seacă Moldova

În acest context, pompierii roagă populaţia să fie atentă şi să respecte normele antiincendiare pentru a evita incendiile de vegetaţie.

„Atenţie la picnic, focul trebuie monitorizat, iar la plecare stins minuțios. Nu e indicat să se recurgă la igienizarea teritoriilor agricole și curților prin ardere, întrucât există riscul extinderii focului, cu pericol pentru case și păduri”, se spune într-un comunicat al SHS.

Potrivit instituţiei, sursele de foc, cum ar fi ţigările, chibriturile, nu trebuie aruncate la întâmplare, pentru că acestea pot să provoace incendii.

Fluxul de știri
0