Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii s-au mutat din corturi în automobile

© SputnikProtest, marş automobilistic, Platforma DA
Protest, marş automobilistic, Platforma DA - Sputnik Moldova
Abonare
Participanţii la protestele antiguvenamentale organizate de Platforma DA au urcat Duminică în automobile pentru a vizita fiecare sector al capitalei.

CHIŞINĂU, 20 sept – Sputnik. Duminică, reprezentanţii şi susţinătorii Platformei DA au organizat la Chişinău un protest cu automobile. O coloană de automobile, cu drapele ale Republicii Moldova şi UE, trece prin toate sectoarele capitalei, iar din megafoane sunt strigate lozinci antiguvernamentale.

Палаточный городок в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă vrea să facă frigărui printre corturile protestatarilor?

Protestatarii, aşa cum a fost anunţat anterior, s-au adunat cu automobilele la podul de la Casa Radio, de unde au pornit în coloană prin Chişinău.

Solicitaţi de Sputnik, poliţiştii care asigură ordinea publică au declarat că la marşul automobilistic al Platformei DA participă cel puţin 400 de maşini, iar protestatarilor continuă să li se alăture şi alţi şoferi.

Înainte de a porni, şoferii au fost instruiţi de poliţişti şi de liderii protestelor. Printre regulile pe care aceştia trebuie să le respecte sunt viteza maximă de 40 kilometri la oră, să nu fi consumat băuturi alcoolice, să se deplaseze într-o coloană formată dintr-un singur rând de maşini, să nu efectueze manevre de depăşire.

Potrivit lui Chiril Moţpan, unul dintre organizatorii manifestaţiei, marşul automobilistic are drept scop diversificarea formelor de proteste antiguvernamentale, precum şi în încercarea de a face mai auzit mesajul protestatarilor de către autorităţile ţării.

Fluxul de știri
0