Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Europa pare să nu mai facă faţă haosului de la frontierele sale interne

© Sputnik / Dmitriy VinogradovБеженцы на венгерско-сербской границе
Беженцы на венгерско-сербской границе - Sputnik Moldova
Abonare
Situaţie în Europa continuă să se tensioneze, în contextul agravării crizei imigranţilor.

CHIŞINĂU, 20 sept – Sputnik. Ungaria a mai ridicat un gard de sârmă ghimpată de la frontiera cu Croaţia, după ce anterior a construit un astfel de gard la graniţa cu Serbia. Gardul de la graniţa cu Croaţia are o lungime de 41 de kilometri este menit să pună capăt fluxului de refugiaţi care vor să ajungă în vestul şi nordul Europei.

Budapesta a anunţat că va construi în cel mai scurt timp on astfel de gard şi pe o porţiune a frontierei cu România.

Ситуация на венгерско-сербской границе - Sputnik Moldova
Croația a blocat accesul dinspre Serbia, din cauza fluxului de imigranți

Pe de altă parte, Croaţia a informat că va continua să transporte  imigranţii la graniţa cu Ungaria, ţară cu care nu are încheiat un acord în chestiunea imigraţiei, anunţă premierul croat, Zoran Milanovici, potrivit rfi.ro. El a declarat ferm că ţara sa nu va deveni centrul de refugiaţi al Europei.

Potrivit datelor pe care le-a făcut publice Croaţia, peste 20 de mii de imigranţi au intrat până sâmbătă la prânz în Croaţia.
La rândul lor, după ce Croaţia a anunţat că este supraaglomerată şi a trimis imigranţii la frontiera Ungariei, autorităţile ungare au transportau sâmbătă sute de persoane spre graniţa cu Austria.

Potrivit poliţiei austriece,  6.700 de imigranţi au sosit în Austria sâmbătă, după miezul nopţii, după ce Ungaria a început să-i transporte la frontiera dintre cele două ţări, relatează Associated Press în pagina electronică, citată de Mediafax.

Pe fondul crizei imigraţiei, Ungaria a anunţat că ar putea bloca aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen, dacă nu reuşeşte să apere frontierele externe ale Uniunii Europene, a declarat un consilier de rang înalt al premierului ungar Viktor Orban.

„Dacă Croaţia ridică mâinile şi spune „Nu, nu vreau să apăr frontierele”, atunci Ungaria nu poate spune decât că nu este pregătită să adere la Schengen când va veni momentul unei decizii”, a declarat Antal Rogan, şeful Cabinetului politic al lui Orban, pentru postul InfoRadio.

Fluxul de știri
0