Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Timofti nu va demisiona, de frica unei instabilităţi în ţară

© Sputnik / Ruslan Schalapuda / Accesați arhiva multimediaВыборы президента Молдавии
Выборы президента Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a remis o declaraţie în legătură cu „evenimentele publice recente”.

CHIŞINĂU, 8 sept – Sputnik. Preşedintele Nicolae Timofti anunţă într-un comunicat de presă că nu va demisiona din funcţie. Acesta este răspunsul şefului statului la solicitarea protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale făcută duminică, 6 septembrie

„Nu voi demisiona, fiind convins că o asemenea decizie ar aduce instabilitate Republicii Moldova. Un vid de putere ar determina o nouă criză politică. Am venit în această funcție pentru a pune capăt unei perioade de instabilitate care a durat doi ani și jumătate, și nu accept să fiu generatorul unei alteia de acel fel”, le răspunde Timofti protestatarilor.

Антиправительственный митинг в центре Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Manifestanţii din centrul Chişinăului aşteaptă întâlnirea cu conducerea ţării

În opinia lui Timofti, „de un eventual haos în Moldova vor profita neîntârziat acele forțe interne și externe care au acționat permanent în toată istoria recentă pentru destabilizarea țării noastre și pentru transformarea ei într-o gubernie”.

„Sunt conștient de faptul că pozițiile mele proeuropene, pro-NATO și cu privire la staționarea ilegală pe teritoriul nostru a bazei militare rusești, m-au transformat într-o țintă pentru forțele revanșarde neo-sovietice, antioccidentale și antinaționale”, mai crede Timofti.

El declară că „acesta este o primă luare de poziție a mea după evenimentele recente”.

Instituția prezidențială a ascultat și analizează revendicările rezonabile ce au fost făcute, urmând ca, ulterior, să fie întreprinse măsurile care se impun.

„Voi prezenta în viitorul apropiat în Parlament, în conformitate cu prevederile constituționale, un mesaj în care voi face referire la principalele probleme ale națiunii, urmând să formulez obiectivele care, în opinia mea, trebuie stabilite pentru depășirea situației complicate în care ne aflăm”, conchide Timofti în comunicatul de presă.

Fluxul de știri
0