Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Întâlnirea protestatarilor cu președintele s-a încheiat fără vreun rezultat

© Sputnik / Мтрослав РотарьАнтиправительственный митинг в центре Кишиневе DA
Антиправительственный митинг в центре Кишиневе DA - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri, protestatarii i-au prezentat președintelui Timofti un şir de revendicări, insistând asupra soluţionării lor urgente.

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Întâlnirea președintelui Nicolae Timofti cu protestatarii, care a avut loc vineri, s-a încheiat fără vreun rezultat, ca dealtfel și celelalte întâlniri ale protestatarilor, cu Valerii Streleț, cu spicherul Andrian Candu și cu consilierul șefului statului, a declarat în PMAN membrul Platformei ”DA” Andrei Năstase.

”Astăzi i-au fost prezentate președintelui revendicările cetăţenilor. Noi insistăm asupra soluţionării lor imediate, pe etape, inclusiv în ceea ce ţine de demisii. Şeful statului a fost informat şi despre cerinţa privind convocarea Consiliului Suprem al Securității, pentru a fi discutate problemele legate de securitatea financiară a țării”, a spus Năstase.

Протесты в Кишиневе, утро в палаточном городке - Sputnik Moldova
Politică
Protestatarii pichetează vineri sediile partidelor

Potrivit lui, șeful statului a confirmat în cadrul întâlnirii că nu intenționează să demisioneze până la încheierea mandatului. În afară de aceasta, protestatarii i-au solicitat lui Timofti să intervină și să contribuie la modificarea legislației pentru alegerea președintelui prin vot direct.

Deja de două săptămâni, în Moldova au loc proteste antiguvernamentale organizate de Platforma civică ”DA”. Două mitinguri de amploare au avut loc la 6 și 13 septembrie. Potrivit MAI, la ele au participat 40 de mii și, respectiv, 15 mii de persoane. Membrii Platformei ”DA” cheamă conducerea țării să-și dea demisia și să organizeze alegeri parlamentare anticipate și alegerea directă a președintelui (acum șeful statului este ales de Parlament).

Protestele au trecut la regimul non-stop, dar ele nu mai poartă un caracter de masă. Luni, 150 de persoane au pichetat clădirea Procuraturii Generale, marți mitingul s-a mutat la Centrul Național Anticorupție, unde au venit aproximativ 100 de protestatari. În ambele cazuri, aceștia au cerut demisia conducerii respectivelor departamente și reformarea totală a sistemului de drept din Moldova.

 

Fluxul de știri
0